Trivsel
Trivsel giver højere faglighed!
Så det er en god investering at styrke trivslen hos eleverne.
Få værktøjer og aktiviteter til at styrke trivsel hos den enkelte elev og hele klassen.
Skab robuste børn og gode læringsfællesskaber med Idekassens materialer.
Teambuilding og samarbejde
Teambuilding og samarbejdsøvelser giver lærere og pædagoger mulighed for at træne og udvikle gruppe-kompetencer eller personlige kompetencer på en sjov og samlende måde.
Med Idekassens teambuilding- og samarbejdsøvelser får du et godt og værdifuldt redskab til træning af kompetencer – uanset om det er et enkelt individ eller en gruppe. Med øvelserne kan man træne og udvikle de færdigheder som mangler, eller ønskes styrket. Der kan også trænes, selvom der ikke er åbenlyse problemer, men man bare ønsker om at gøre individet eller gruppen endnu mere homogen og effektiv, samt opleve et forpligtende fællesskab hvor alle har værdi.
Vi har også samlet en del icebreakers og navneøvelser, som på en sjov og tryg måde åbner fællesskabet.
Massagehistorier
Skab hygge og nærvær i din klasse og begræns mobning.
Massagehistorier styrker samhørighed, tillid, ro, relationer, velbehag samt et godt miljø i din klasse. Eleverne oplever at være betydningsfulde, samt at give omsorg for andre. Det begrænser mobning og giver nye stærke relationer.
Brug massagehistorier som et fast punkt på skemaet, som et break eller som afslutning på en periode med progression. Eller bare til at slutte dagen på en god måde, når eleverne er trætte.
Lad eleverne høre eller læse alle de sjove historier om Mikkel og Victoria, Tangloppen Tage, Robot Åge, Albert Abe, Bamse, Benny, gamerne eller den lille frø. Historierne findes i en printversion eller klar til smartboard med få klik – let og enkelt!
Find også lærervejledninger til dialogisk læsning og snakke.
Eleverne kan også fremstille deres egne historier med vores simple skabeloner, lige til at printe ud og arbejde med.
Breaks
Skolen stiller i dag store krav til eleverne om effektivitet, mål og progression. Eleverne oplever mange lektioner, hvor de er stillesiddende og længe skal arbejde koncentreret eller måske et fagskifte midt i en dobbeltlektion. Det er en mental udfordring for mange elever. De bliver urolige, ukoncentrerede, snakker og kan ikke følge med.
Prøv at bryde undervisningen eller skiftet med en sjov aktivitet, hvor eleverne får mulighed for at få lidt mental luft.
Vores forslag til breaks tager ikke mere end 5-10 minutter, og du vil efterfølgende opleve en klasse, som er mere klar.
Sjov til spisning
Brug tiden mens eleverne spiser til at styrke klassen og elevernes trivsel. Vi har lavet forslag til sjove aktiviteter, som eleverne kan lave, mens de spiser madpakken.
Der er…
Sjove lege hvor klassen kan udfordre hinanden – f.eks. drenge mod pigerne.
Udfordringer hvor der skal gættes og konkurreres omkring indholdet i deres madpakke.
“Mindful spisning” som giver eleverne en helt anden spiseoplevelse.
Film og tegneserier – forslag til underholdning med skjult læring.
Aktivt frikvarter
Så der er en stor sundhedsmæssig og social gevinst ved at bruge ressourcer på aktiviteterne i frikvartererne. Men for at få skabt et kreativt og inspirerende frikvarterstilbud for alle, så kræver det en indsats.
Det vil vi gerne hjælpe med og har derfor lavet forslag til et færdig koncept med fokus på frikvarteret, og med henblik på at få aktiveret så mange børn som muligt.
Ideer til idræt
Efter skolereformen i 2013 er der kommet større opmærksomhed på bevægelse i skolen, og dermed også på idræt.
Forældre og elever kræver sjove, innovative og indholdsrige idrætstimer, samtidig med at forberedelsestiden er blevet væsentlig begrænset.
For at gøre det lettere for dig at planlægge idrætstimerne, har vi lavet en række færdige forslag til aktiviteter, som er lige til at printe ud og bruge i idrætstimerne.
Vi har bl.a. lavet forslag til forskellige boldøvelser, stafetter, orienteringsløb, teambuildingsøvelser, tillidsøvelser, stunt/stagefight og en masse forslag til lege og aktiviteter til f.eks. opvarmning og breaks.
Bevægelse i undervisningen
Børn elsker at bevæge sig, så hvorfor ikke udnytte det til at lære dem noget?
At medtænkte bevægelse i sit fag kræver forberedelse.
For at hjælpe dig, så har vi lavet en række færdige forslag til bevægelse, lige til at bruge i din undervisning – og vi håber de giver inspiration til også at lave dine egne aktiviteter.
For eksempel har vi en køreplan/tjekskema, som sikrer, at du kommer hele vejen rundt, når du skal planlægge aktiviteterne.
Konkurrencer
Vores konkurrencer udfordrer andre kompetencer end eleverne er vant til at bruge, f.eks. balance, øje-hånd-koordination, kreativ tænkning og en rolig hånd.
Konkurrencerne kan bruges som breaks, til klassens tid, ved fleksuger eller måske til klassearrangementer, hvor der kan konkurreres mod far og mor.
Vi har opdelt konkurrencerne i tre kategorier: lette, mellemsvære og svære konkurrencer. Så er det let at finde niveauet til din klasse. Konkurrencerne kræver hverken den store planlægning eller rekvisitter.
Permanent orienterings- og opgavebane
Alle som har prøvet at arrangere et orienteringsløb ved, at det som tager mest tid, er at få sat posterne. Det har tidligere betydet værdifuld tid brugt på cyklen eller i bilen før og efter et orienteringsløb med at sætte og hente poster. Eller måske var man så uheldig, at løbet blev saboteret af “spøgefulde” sjæle som havde fjerne eller ombyttet posterne.
Idekassen har derfor udviklet et simpelt koncept som kan løse alle disse udfordringer – uden at gå på kompromis.
Så vil du…
- Gøre det let at planlægge og arrangere o-løb
- Spare tid
- Have uanede muligheder
- Mulighed for at indtænke bevægelse i alle fag
…så skal du bruge vores forslag til en permanent orienteringsbane.
Vi tilbyder også en række forskellige sjove o-løb som er klar til brug med opgaver og spørgsmål. Vi har også lavet en opgavebank, hvor du kan hente spørgsmål/opgaver til orienterings- og stjerneløb.
Idekassen.dk årsabonnement
kr. 5.950,00 ekskl. moms
Inklusiv “Skab ro i klassen”, "Skolestart" og Eksamenstræning"
Et skoleabonnement tegnes for 12 måneder ad gangen, og giver adgang til alt indhold på Idekassen Skole.
Abonnementet gælder ALLE ansatte på medlemsskolen med et Uni•Login.
Har din skole færre end 25 lærere/ pædagoger, så kontakt os for specialpris.
Idekassen ApS
Idekassen er et lille digitalt forlag med fokus på at skabe robuste og livsduelige børn i gode børnefællesskaber.
Quickmenu
Henvendelse
Telefon: 20 12 89 99
Mail: kontakt@idekassen.dk